Categorii
Reportaj Uncategorized

Cu un zâmbet de bucurie

2 cr a

Ca și  în urmă cu un an Asociația  Împreună pentru viitor Bacău a adus o rază de bucurie  pentru copiii ce provin din familii cu situații materiale precare dar și bătrânilor singuri. În toate locurile pe unde  au ajuns voluntarii asociației i-a  însoțit ”Moș Crăciun”, care  a dat binețe și a vorbit  cu toții copiii întâlniți – și mai mult chiar, a făcut și fotografii cu aceștia! Menționăm faptul că această campanie a avut loc  după  ce  într-un lanț de magazine ( Penny Market)  din orașele Moinești, Comănești și Onești numeroși  oameni au răspuns invitației ”Fii Spiridușul Moșului”  și au  oferit în ultimele  săptămâni  diverse alimente (făină  albă, mălai, ulei, zahăr, orez) dar și conserve, sucuri, dulciuri, paste făinoase și altele. Aceste mărfuri au fost strânse chiar în incinta magazinelor din orașele menționate  iar o  mare parte din ”darurile Moșului” au fost achiziționate de  voluntarii Asociației ”Împreună pentru Viitor”.

În această  salutară  acțiune  ”Moș Crăciun” a avut un microbuz cu care voluntarii au plecat  în  întâmpinarea copiilor (ce-l  așteptau deja pe legendarul  personaj!) ”Linia de plecare” a fost la Moinești, unde  pe platoul Cilioaia, pe un  câmp plin de sonde ”Moș Crăciun” a  venit cu daruri  pentru o familie cu șapte copii. ”Cara vana” a ajuns  apoi la Comănești, unde  au fost ajutate  un număr de cinci familii, care  s-au bucurat de  sosirea lui  Moș Crăciun. Este de menționat faptul că la  Moinești și Comănești, în magazinele partenere ale acestei campanii toți copiii care se aflau la cumpărături împreună cu  părinții s-au bucurat  de o mică atenție  ( de câte o cutie cu  ciocolată) și o fotografie cu Moș Crăciun!

”Cu ajutorul oamenilor generoși și a supermarket-urilor  unui lanț de magazine din Moinești, Comănești și Onești  voluntarii Asociației Împreună pentru viitor Bacău au reușit ca să aducă  spiritul Crăciunului  în sufletele a  peste 260  de copii. Am ajutat  peste 80 de familii din  localitățile  Moinești, Comănești, Dofteana, Onești, Buciumi, Livezi, Helegiu, Bârsănești și Tisa Silvestri, oferindu-le copiilor  130 pachete cu alimente, 130 pachete cu dulciuri, 130 ghetuțe, 50 hanorace, 50 pulovere, 20 pături și 60 jocuri”, a declarat Florentin Iftime, vicepreședinte al Asociației Împreună pentru viitor Bacău.

Colaborând cu Direcția Generală de Asistență Socială  în municipiul Onești voluntarii acestei asociații ”au bătut la ușa” mai multor familii necăjite, care locuiesc în  cartierele Satul Catolic și Slobozia. De asemenea, au fost ajutate mai multe familii din satele Răcăuți (comuna Buciumi),  Brătila și Helegiu (com. Helegiu), Bârsănești, Brătești,  Albele (din com. Bârsănești), Prăjoaia (com. Livezi) și din satul Tisa Silvestri (com. Odobești).

Încununarea acestei  campanii a fost dată de  sfințirea  noii locuințe a familiei Moraru din satul Tisa Silvestri. Această casă a fost începută la inițiativa  părintelui Ioanichie, de la Mănăstirea Tisa Silvestri și a fost finalizată de  membrii Asociației Împreună pentru  viitor  Bacău, ce a fost sprijinită  de numeroși  agenți economici din  Onești. Aceștia au ajutat cu geamuri termopane, faianță,  gresie, perdele iar  o renumită firmă din Onești a oferit mobila necesară pentru întreaga  locuință. Cu  cea mai mare bucurie  copiii   din această familie, care sunt foarte  încântați de noua lor locuință, i-au colindat  pe cei care  au făcut posibil ca visul lor – de a avea o casă modernă – să fie împlinit.

Cristina Gușu, președintă a Asociației  Împreună pentru Bacău ne-a declarat despre această campanie:”A fost una deosebită, darurile  pentru Sărbătorile Crăciunului le-am împărțit timp de trei zile, echipa noastră fiind formată din 16 voluntari! În  cea de-a treia zi a campaniei noastre  am ajuns la  Tisa Silvestri, unde, după sfințirea noii locuințe, am împodobit bradul de Crăciun împreună cu acești fericiți copii!” Cristina Gușu a  mulțumit tuturor pentru sprijinul și implicarea în această campanie, ”care a adus un zâmbet de bucurie  fiecărui membru al  celor peste 80 de familii  pe care le-am ajutat” și a menționat că   voluntarii Asociației Împreună  pentru viitor Bacău vor ține legătura cu familiile  cărora le-a trecut pragul  la  sărbătorile de iarnă.   Ion Moraru

2 cr e.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s