Categorii
Reportaj Uncategorized

,,Plugul tineretului ” din Caraclău, comuna Bîrsăneşti, 2 Ianuarie 2020

car 1.jpg

FRUMUSEȚEA  OBICEIURILOR  DE  IARNĂ  DE PE ACESTE  MELEAGURI  NE ÎNDEAMNĂ   LA   PUBLICAREA  MAI  MULTOR  ARTICOLE  ÎN  AMPRENTA  DE  ONEȘTI,  ÎN  CARE  SUNT SURPRINSE  PITORESCUL,  ORIGINALITATEA  ȘI  UNICITATEA  ACESTORA!

 PENTRU A CITI  ÎNTREG  ARTICOLUL DAȚI CLICK PE TITLUL ACESTUIA!

   Anual, pe 2 ianuarie, în satul Caraclău se desfăşoară  ,,Plugul tineretului ” Această tradiţie  a devenit reprezentativă  pentru satul nostru de câţiva ani. În satul Caraclău sunt mulţi tineri căsătoriţi cu familii frumoase, care se ocupă de acest eveniment,  în secret şi ne surprind plăcut cu scenete întruchipând diferite personaje. Anul acesta au fost împărţiţi în trei cete. O ceată a prezentat un grup de arabi cu cadâne şi sultan, altă ceată au satirizat pe tema unui serial spaniol ,,Casa de Papel ” şi a treia ceată ne-a înfăţişat un manej de circ,  bineînţeles cu un dresor şi o mulţime de animăluţe.

Un lucru deloc de neglijat este faptul că erau frumos costumaţi. De la ora 10 şi până seara târziu, însoţiţi de o dobă  mare, ei merg şi ură pe la casele gospodarilor   din sat. Sunt serviţi cu prăjituri şi vin. Alaiul este însoţit de lumea din sat, dar şi din împrejurimi. An de an atrage tot mai multă lume.

Observaţi dragi cititori, că inventivitatea şi spiritul de observaţie al acestor tineri, ne conferă privirilor un început de an, extrem de amuzant şi plăcut.

Ῑncheind cu aceste aprecieri în privinţa  divertismentului creat cu cheltuieli personale, de asemenea asupra creativităţii şi spontaneităţii de care dau dovadă, le dorim ,,La şi mai mare ” în  anul ce urmează.           Mititiuc Lăcrămioara,  Profesor  istorie-geografie,  Şcoala Gimnazială Nr.1 Bîrsăneşti

car 2.jpg

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s