Categorii
Evenimente Uncategorized

Un album cu fotografii în descoperirea frumosului feminin

bog 1.jpg

Iubitorii artei fotografice din municipiul Onești au avut recent prilejul de a participa la un eveniment cultural deosebit, ce a fost găzduit de Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești. Aici cunoscutul fotograf oneștean Ștefan Neagu a lansat albumul „The white shirt” („Cămașa albă”), ce reprezintă rezultatul stăruinței sale de a pune în valoare frumusețea și farmecul feminin, așa cum au fost surprinse de „ochiul” aparatului de fotografiat.

Prezent la acest eveniment directorul bibliotecii oneștene, Ionuț Tenie a evidențiat faptul că „Ștefan Neagu a lucrat mult și cu pasiune, de-a lungul a cinci ani (între 2012 – 2017) la realizarea albumului”. Pus în situația de a ne face cunoscut acest proiect al său, ce a plecat de la „cămașa albă” purtată de mai multe tinere care au fost astfel fotografiate, Ștefan Neagu a făcut mai întâi o confesiune „amară”, legată de multitudinea sărbătorilor („Valentine’s Day”, „Dragobetele”, 1 martie Ziua Mărțișorului și 8 martie Ziua Internațională a Femeii), „care au tendința să bagatelizeze atât de mult dragostea, ce este asemănată doar «ca o prăjitură foarte dulce!» Acest lucru este prea mult și dăunează, astfel că rămâi surprins să auzi că se glumește și se fac poante despre zilele menționate!”

Vorbind în fața fotografiilor realizate în cadrul proiectului Ștefan Neagu a menționat: „Mă bucur că am găsit participante la proiect, care m-au ajutat! Fotografiile sunt făcute la ore de liniște și cămașa albă – o pânză prin care se conturează – mai mult sau mai puțin – portretul unei femei este «liantul» dintre toate imaginile! Aceste fotografii, ce surprind nu atât vulnerabilitatea, sunt portretele mele în imagini! Participantele la acest proiect sunt femei simple, dacă privim lucrurile în contextul că naturalețea și firescul sunt adevăratele calități, noi fiind într-o societate în care ne chinuim să fim mai frumoși! Strigătul meu este la sinceritate! Dacă noi nu putem aprecia adevărata valoare, o să reușim să apreciem punându-ne măști!”

Spre bucuria celor prezenți la acest eveniment artistul fotograf Ștefan Neagu a vorbit și despre realizarea imaginilor proiectului, menționând: „La ședințele foto, participantele, de multe ori nesigure, întâi «cu zâmbete amorțite», cam după 20 de minute începeau să intre «într-o stare de grație» și în firesc! Vulnerabilitatea este esențială și mulțumesc tuturor că au avut încredere și m-au susținut în acest proiect! Fiecare imagine este o poveste!”

Cunoscut fiind că fotografii ale sale ilustrează reviste de prestigiu din domeniu, dar pentru faptul că a avut mai multe expoziții de artă fotografică (fiind „părtaș” unor astfel de evenimente și la București), Ștefan Neagu a făcut și câteva disocieri între … fotografia alb- negru și cea color. „Putem spune că fotografia color portretizează o persoană dar cea alb- negru surprinde sufletul! O imagine color este salvată de cromatică în timp ce culoarea este un element în cadru la fotografia alb-negru. Îmi place mult «să jonglez» cu tonalitățile de gri, ce sunt mult mai provocatoare! Digitalul are tendința să ne facă superficiali și cu totul alta este emoția trăită când ai pe film imaginile!”, a declarat Ștefan Neagu, mare pasionat al artei fotografice.

Bucuria lansării albumului „The white shirt” (imagini ale acestuia „furând multe priviri” pe simezele unei expoziții), a fost împărtășită și de publicul vizitator. Ing. Gheorghe Bogza a mărturisit: „Frumusețea nu trebuie căutată, ea este mereu în preajma noastră și în descoperirea frumosului cotidian feminin «prin forța mistică a ochiului» și aparatului său fotografic Ștefan Neagu a atins perfecțiunea”. O impresie la fel de profundă a venit și de la o colegă de generație a artistului fotograf, care a concluzionat: „faptul că își umple timpul cu realizarea unor lucruri atât de minunate face ca să ne simțim mândri în Oneștiul nostru!”   Articol apărut în ziarul ”Deșteptarea” Bacău

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s