Categorii
Evenimente Uncategorized

Împreună pentru o viață sănătoasă

intera b.jpg

”O viață  sănătoasă  începe  cu o zi sănătoasă!”  Acesta a fost imboldul  sub  care au sărbătorit, la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național ”Grigore Moisil”,  tinerii de la INTERACT  Onești  Ziua Mondială a Alimentației. Celebrată în fiecare an la  16 octombrie în peste 150 de țări ale lumii,  aceasta a devenit  de-a lungul timpului un prilej de învățare cât  și  de conștientizare  a unor factori de risc ce țin de alimentația  sănătoasă și de stilul  sănătos de a trăi. După cum anunță  statisticele și studiile nutriționiștilor , populația României are o alimentație preponderent nesănătoasă, fapt ce face ca  majoritatea bolilor  să provină din cauza unei alimentații incorecte.

”Fedback-ul activității  <<O viață sănătoasă începe cu o zi sănătoasă>>  a fost unul pozitiv, atât din partea  elevilor cât și a profesorilor . Elevii au fost foarte încântați și  s-au făcut solicitări  pentru activități noi”, a declarat  eleva Maria Abaza menționând că ”INTERACT-ul se gândește  să mai desfășoare astfel de activități, mai ales în cadrul școlilor”. Precizăm că INTERACT   Onești este o organizație non- guvernamentală non – profit axată pe beneficiile directe și indirecte  ale lucrului în echipă al liceenilor.

Despre acțiunea  din cadrul Zilei Mondiale a Alimentației elevele Andreea Mustață și Andreea Pîrjol ne-au declarat că ”a fost o reușită. Ne-am bucurat să luăm parte  la această activitate  și să oferim  un zâmbet alături de un măr colegilor  și elevilor colegiului nostru! Activitățile ar trebui sprijinite în continuare  și să fie desfășurate cât mai des pentru că  este minunat să lucrezi în echipă!” Și eleva Sandra Anițoaie are o impresie deosebită despre  activitatea ”Viața sănătoasă  începe cu o zi sănătoasă”, ea menționând: ”Am observat o reacție foarte bună din partea elevilor de la Colegiul Național Grigore Moisil. Sperăm că am fost de ajutor și că elevii au înțeles importanța de a se bucura  de o viață bună  și sănătoasă. Încurajăm  în continuare  desfășurarea activităților de acest gen”.

Despre ”reperele”  activității desfășurate cu prilejul  Zilei Mondiale a Alimentației Sănătoase am aflat mai multe lucruri de la prof. Mariana Bereczki (de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”),  membră a Asociației Club Rotary Onești, care ne-a declarat:”Evenimentul, ce a ajuns la cea de-a doua ediție, a fost inițiat de Asociația Club Rotary Onești. Această asociație  a achiziționat  mere, care au fost oferite  elevilor și cadrelor didactice. Organizatorii (Asociația Club Rotary și INTERACT Onești – voluntari ai colegiilor naționale ”Grigore Moisil” și ”Dimitrie Cantemir”) au reușit o activitate deosebită în care s-a promovat stilul de viață sănătos. Au avut loc discuții libere cu elevii din liceu și s-au oferit pliante cu mesaje în tematica activității”.     Ion Moraru

intera c.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s