Categorii
Evenimente

”Superspecială” la Raliul Moldovei, la Onești

ral a.jpg

Azi, 21 iunie Oneștiul găzduiește  proba superspecială cuprinsă în cadrul celei de-a IX a ediții a ”Raliului Moldovei”. Aceasta va începe în jurul orei 18 și va fi transmisă în direct la TVR 1 și Telekom Sport. Circulația pe bulevardul Oituz din Onești a fost restricționată pentru desfășurarea acestei probe, care are loc după ce la ora 15.30 concurenții la Raliul Moldovei sunt angrenați în desfășurarea  unei etape la Vermești (în apropierea Comăneștiului). Timp de mai bine de o oră oneștenii și locuitorii din apropierea municipiului Onești pot urmări  această palpitantă întrecere automobistică, la care participă un număr de 57 echipaje. Între concurenți se află  Titi Aur (deținătorul a opt titluri de campion național), Dan Gîrtofan (dublu campion național de raliuri) , Valentin Porcișteanu (campion în 2011) dar și … Adrian Răspopa, președinte al ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei, Bacău.

Este de menționat faptul că Adrian Răspopa a fost prezent la ședința Consiliului Local Onești la care s-a aprobat o finanțare din partea Primăriei municipiului Onești pentru desfășurarea Raliului Moldovei. Această competiție automobilistică are ca partener principal Consiliul Județean Bacău, ea fiind organizată în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș, sponsor principal fiind Dedeman Automobile. ”Am ajuns în cel de-al IX –lea an cu organizarea Raliului Moldovei, un an în care  marjăm pe transmisiile live  ale probelor  de concurs. Din unele estimări  în jur de 900 000 lei  se consumă în județ odată cu desfășurarea acestui raliu, proiect pe care Consiliul Județean Bacău l-a votat în unanimitate”, a remarcat Adrian Răspopa menționând că  dorește să se  alăture „la acest eveniment și Primăria orașului Dărmănești”. El a mai afirmat că pe lângă transmisia live a probei superspeciale de la Onești se va realiza și o emisiune specială  din fața Primăriei.

Adăugând faptul că la Ședința Consiliului Local Onești la  votarea  Proiectului de hotărâre privind asocierea  acestui municipiu cu  Asociația Rally Spirit în vederea  cofinanțării proiectului Raliul Moldovei 2019 s-au înregistrat 13 voturi pentru și 5 abțineri. Alexandru Cristea, consilier local al PSRO a menționat – în justificarea  votului consilierilor locali  ai partidului – ”nu este prioritară  desfășurarea acestui eveniment”.

* ”Antiteza” remarcată de Alex. Cristea prin faptul că multe alte lucruri sunt prioritare  în municipiul Onești (chiar dacă într-o emisiune televizată de zilele trecute primarul Nicolae Gnatiuc afirma că ”oneștenii nu au nevoie numai de străzi asfaltate, de parcări ci și de spectacole, de organizarea unor competiții deosebite”!), a dus la un eveniment mai puțin scontat: pe segmentul de drum de la intrarea în municipiul Onești dinspre Bacău, în gropile de pe asfalt au fost plantate… panseluțe! Stârnind o mare nemulțumire și amărăciune  starea drumului menționat în rândul celor care îl tranzitează, acest lucru (cu plantarea panseluțelor) a fost evidențiat de site oneștean  cu multe accesări pe internet.     Amprenta de Onești

on b c.jpg

Un răspuns la “”Superspecială” la Raliul Moldovei, la Onești”

Lasă un comentariu