Categorii
Educatie si Invatamant Uncategorized

Întâlnire finală de proiect Erasmus+ la Florența, în Italia, cu participare oneșteană

În perioada 5 – 8 iunie 2019, a avut loc la Florența, în Italia, ultima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+KA2 – „Europa: ti vedo e ti vivo” (”Europa: vă văd și trăiesc”).

Întâlnirea finală de proiect de la Florența a fost găzduită de IIS Peano, instituția coordonatoare de proiect, și a avut ca obiectiv principal pregătirea coordonatorilor de proiect și a directorilor / reprezentanților administrativi pentru redactarea raportului final.

Colegiului Național Grigore Moisil” Onești, școală parteneră în proiect, a fost reprezentat de:prof. Mărioara Brescan, director; prof. Virginia – Smărăndița Brăescu, coordonatorul de proiect în România, Elena – Lidia Sandu, contabil șef.

  Evenimentele finale de diseminare și multiplicare a produselor intelectuale și a altor rezultate ale proiectului au avut loc la Villa Salviati și la IIS Peano. Au participat delegațiile de profesori din toate școlile partenere, părinții și elevii din școlile florentine, membre ale RETE Erasmus+, specialiști și experți de la Arhivele Istorice ale Uniunii Europene (HAEU) și de la Opera di Santa Croce, instituții partenere în proiect, reprezentanți ai autoritații locale, de la Agenția Națională INDIRE și de la Universitatea din Florența.

erasm 2.jpg

Mențioonăm că ideea proiectului de parteneriat strategic Erasmus+KA2-„Europa: ti vedo e ti vivo” (2016-1-IT02-KA201-024417), în care Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești a fost instituție parteneră, s-a născut din necesitatea de a stimula cadrele didactice și elevii să reflecteze asupra valorilor care definesc Uniunea Europeană. Astfel, echipe de profesori, elevi si specialisti din cele 5 țări ale proiectului (7 școli din Italia, Franța, România, Spania, Grecia și 2 instituții de prestigiu la nivel european: Opera di Santa Croce Onlus și European University Institute din Florența, reprezentative pentru memoria profundă a Europei și memoria recentă a Uniunii Europene) s-au întâlnit și au lucrat împreună la definirea și transpunerea pedagogică a principiilor și valorilor care stau la baza construcției Uniunii Europene (democrația, secularismul, pacea, libertatea, egalitatea, dialogul, cooperarea, solidaritatea etc.). Documentele de arhiva au fost selectate și puse la dispoziția elevilor și profesorilor de către partenerii noștri de la Historical Archives of the European Union.

Proiectul Erasmus + KA2 -„Europa: ti vedo e ti vivo” a facilitat, în perioada 2016 – 2019, participarea elevilor și profesorilor ”moisiliști” la activități de documentare și cercetare în context european, pentru promovarea cetățeniei culturale europene și realizarea de inovatii in educatie.     Amprenta de Onești

eras 1.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s