Categorii
Sport

SPORT Fotbalul e ca un spectacol…

af fot a.jpg

Rezultate  surprinzătoare , dorințe arzânde pentru a obține victorii ”în lanț”,  înfrângeri neașteptate… Pe  stadioane , toate acestea  dau un spectacol deosebit jocului de fotbal, ”gustat” de  mulți ”împătimiți” ai balonului rotund dar și de spectatori (în creștere fiind și numărul reprezentantelor sexului frumos, care  iubesc acest sport).

În Liga a IV a – Seria Valea Trotușului, un rezultat neașteptat a fost cel din etapa a 10 – a pe care l-a obținut Viitorul Curița în deplasare la Oituz (1 – 1). Este primul meci din acest campionat în care liderul acestei serii, Viitorul Curița nu a obținut  toate cele trei puncte puse în joc. ”Fotbaliștii noștri au jucat timorați, cu teamă… Au primit un gol după executarea unui corner, au egalat și pe finalul meciului au ratat  două mari ocazii, prin care puteau obține victoria”, ne-a declarat Constantin Ene, coordonatorul lotului de jucători de la Viitorul Curița. El a mai menționat:”Avem două meciuri pe teren propriu, cu Uzu Dărmănești și cu CSM Moinești – restanță a etapei trecute- pe care dorim ca să le câștigăm!”  Viitorul Curița este lider în clasamentul acestei serii cu 28 puncte, fiind urmată de CSM Moinești  cu 26 puncte, Voința Oituz cu 24 puncte și Gloria Zemeș cu 22 puncte.

În etapa a 10 a s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Moinești – Vulturul Măgirești 4 – 1,  Uzu Dărmănești – A S Căiuți 3 – 2, A S Bârsănești – Viitorul Urechești  7 – 1, Măgura Cașin – Bradul Mănăstirea Cașin  2 – 1 și C S Dofteana – Gloria Zemeș  1 – 4.

Duminică 3 noiembrie s-au desfășurat meciurile etapei a 11 a, care s-au încheiat cu rezultatele: Gloria Zemeș – Voința Oituz 2 – 1 , Bradul Mănăstirea Cașin – C S Dofteana 2 – 6, Viitorul Urechești – Măgura Cașin 6 – 4, A S Căiuți – A S Bârsănești  2 – 2 și Vulturul Măgirești – Uzu Dărmănești  3 – 5.

Dacă Gloria Zemeș a adus prima înfrângere din acest campionat a echipei Voința Oituz, Uzul Dărmănești  luptă cu multă perseverență pentru a obține  numai victorii  pe terenurile sportive. Astfel jucătorii acestei echipe sunt neînvinși de la 15 septembrie, când  în meciul din etapa a V a, disputat pe teren propriu cu A S Bârsănești, au fost învinși cu 3 – 2! De atunci Uzu Dărmănești a cucerit punctele puse în joc în toate meciurile pe catre le-a disputat, obținând victorii în deplasare la Viitorul Urechești, Gloria Zemeș și la Măgirești.

Azi, pe terenul din Cașin , de la ora 14 Viitorul Curița  întâlnește Uzu Dărmănești, celelalte partide ale etapei fiind: A S Căiuți – Măgura Cașin, Bradul Mănăstirea Cașin – Gloria Zemeș, Viitorul Măgirești – A S Bârsănești. Meciul Viitorul Urechești – CS Dofteana s-a jucat vineri 8 noiembrie și s-a încheiat cu scorul  5 – 2 iar Voința Oituz – CSM  Moinești  este amânat.

Foresta a.jpg Dacă vorbim de …  înfrângeri neașteptate, să menționăm înfrângerea suferită de Aerostar Bacău, liderul seriei a III a  cu Foresta Suceava (meci dce la care este aceast[ frumoas[ fotografie) . Telegrafic, mesajul celor de la Aerostar (echipă antrenată de oneșteanul Daniel Munteanu), este: ”Odată și odată, trebuia să vină și prima înfrângere.  Și a venit! A venit duminica trecută: 0-1 la Suceava,cu Foresta. Sincer, acum, nu prea ne așteptam, chiar dacă Foresta ne mai bătuse și în Cupă. Dar și înfrângerile fac parte din fotbal, nu?  Ca și victoriile, de altfel ! Și ce, s-ar fi așteptat cineva să adunăm zece victorii la rând în primele zece etape de campionat? Când am pierdut la Suceava, am ajuns în buletinele de știri naționale, acel 0-1 devenind subiect de presă, în condițiile în care până atunci eram singura echipă din primele trei ligi cu punctaj maxim. OK, înfrângerea cu Foresta a fost o știre. Dar nu o dramă! Motiv pentru care trebuie să ridicăm capul și să privim la meciurile care urmează! Iar azi (9 noiembrie) ne calcă pragul Miroslava fostului nostru antrenor, Cristi Popovvici. Așa că, la luptă băieți! Trebuie să o luăm de la capăt. Și o vom lua. Încercând să obținem 12 puncte în aceste ultime patru partide ale turului. Am demonstrat în repetate rânduri că avem cea mai bună echipă din Seria 1 și că, sub comanda lui Daniel Munteanu, practicăm cel mai spectaculos fotbal din campionat. Și o vom demonstra în continuare! Inclusiv azi, cu Știinta Miroslava, chiar dacă, o știm prea bine, niciun meci nu este ușor”.    Ion Moraru

 

Publicitate

Un răspuns la “SPORT Fotbalul e ca un spectacol…”

Astăzi, la ora 13,00, la Blidari, ”tabela electronică” indica 0 -1 după confruntarea A.S.Căiuți -Măgura Cașin.
În ce privește spectacolul de pe dreptunghiularul verde realizat, mai mult sau mai puțin, de către cei 22 de protagoniști aflați în ”luptă”, un reputat antrenor (fost jucător de națională) le spunea jucătorilor : ” Dragilor, acest oraș nu are un teatru, deci nu are nici actori. Voi sunteți actorii acestui oraș. În tribune sunt aproximativ 5000 de spectatori. Pentru voi au venit. Trebuie să le dovediți că sunteți cei mai buni și vor veni și etapa următoare.”
Era vorba despre Onești și a sa echipă fanion CSM Borzești, mulți ani a evoluat în Div.”B” -Liga a II-a de astăzi.

Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s