Categorii
Evenimente

O inițiativă deosebită a Asociației Rotary Club Onești – Proiectul Pro Ruralis

1 pro rur a.jpg

Asociația Rotary Club Onești aduce o veste bună  pentru  elevii cu rezultate bune la învățătură și care provin din mediul rural. Astfel un număr de 20 de elevi ce urmează cursurile  la liceele și colegiile oneștene dar și de la școlile gimnaziale  din satele Negoiești (com. Ștefan cel Mare) și Brătila (com. Helegiu), care au rezultate bune la învățătură și provin din familii cu situații materiale  defavorabile beneficiază din această toamnă  de  câte o bursă în valoare de 250 lei lunar. ”Este o etapă de bucurie a Programului Pro Ruralis împlinit de Asociația Rotary Club Onești  și sponsorii  ce au dat viață acestui frumos proiect. Împreună  reușim să  atingem  scopul propus și să ajutăm elevii  din mediul rural”, a declarat Ion Stamate, responsabil al acestui proiect.

Menționăm că sponsorul principal al proiectului  este  SMART  WOOD  România, care din luna septembrie  a deschis o fabrică la Onești, unde  se speră ca numărul angajaților să ajungă la peste 100.  Victor Florin Brăzdău, General Manager la această firmă a mulțumit  de ”oportunitatea oferită  companiei de a fi parte a acestui proiect” . El a mai  declarat: ”Educația  este cea care ne poate aduce  la un alt nivel și la o altă  direcție a societății. Nu toți dintre noi  ne-am născut cu  posibilități materiale pentru a ne îndeplini visele  și de aceea trebuie ca să fim alături în astfel de proiecte.  Având  oportunitatea de a fi de un an de zile în municipiul Onești  trebuie să sprijinim comunitatea locală și  nu să ne plângem că nu putem! Susținem acest proiect pentru educație! Noi suntem foarte mulțumiți de ceea ce am găsit la Onești, de oamenii cu care ne ducem business-ul mai departe”.

Mihaela Geaboc Bădic, președintă a Asociației Club Rotary Onești  a  menționat:”Știu că elevii care locuiesc în comune  fac eforturi foarte mari pentru a urma cursurile școlare la Onești. Este cea mai frumoasă ediție a acestui proiect al nostru prin acordarea a 15 burse lunare elevilor de liceu și a 5 burse lunare pentru elevi de la școlile gimnaziale. Timp de un an ei vor primi aceste burse, care să-i ajute să-și continue studiile. Au fost niște criterii la acordarea burselor: media  generală  de minim 8.50 la sfârșitul anului școlar, va fi monitorizată frecvența  elevilor și rezultate bune în acțiuni de voluntariat”. Pentru  ”a pecetlui” buna colaborare din cadrul acestui proiect Mihaela Geaboc Bădic a acordat sponsorului principal o plachetă, ea exprimându-și speranța ca durata  de acordare a acestor burse să fie cât mai mare.

”Orice sprijin către școală  este unul foarte bun. Comunitatea se poate  dezvolta prin oamenii săi și felicit Asociația Rotary Club Onești  pentru că a găsit această modalitate de a –i sprijini pe tineri. Noi aici avem viitorul!”, a  declarat  prof. Mihai Ursachi, director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”  din Onești, care  a mai subliniat un lucru: ”Sunt situații  destul de dificile! Important este că  părinții înțeleg că  numai prin școală  copiii vor avea un viitor frumos”. Cuvinte de apreciere asupra  acestei inițiative  au rostit și profesorii Aliana Ifrim (director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir”), Maria Stanciu (director al Colegiului Național ”Grigore Moisil”), Daniela Bitere, director al Școlii Gimnaziale Negoiești (com. Ștefan cel Mare) și elevul  Paul Răspopa.  ”Sperăm să fiți un exemplu și pentru alte firme. În toate școlile sunt în derulare multe proiecte frumoase, ce implică  atât profesorii cât și elevii, acestea arătând cât de mult putem colabora”, a declarat prof. Aliana Ifrim în timp ce prof. Maria Stanciu a  menționat că  ”acești elevi, ce fac naveta la Onești, au medii mari și își doresc să învețe, să ajungă mai departe.” Pentru această oportunitate a mulțumit și prof. Daniela Bitere care a  afirmat că ”elevii se bucură când noi, comunitatea suntem alături de ei. Munca lor este completată de acest sprijin”.

Evidențiem faptul că de Proiectul ”Pro Ruralis” se vor bucura în acest an școlar 6 elevi ai Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”, 5 elevi de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”, 4 de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” și 5 elevi din învățământul gimnazial (4 de la Școala Gimnazială Negoiești  și 1 de la Brătila).  Pentru acești elevi, ce au rezultate foarte bune la învățătură SMART WOOD ROMÂNIA  a acordat 15 burse, Biroul Notarial „LEX VOLUNTATIS”, MECANIC GRUP, POTPURIU, PANIMON și STEGONSERV – câte o bursă.    Ion Moraru,  Amprenta de Onești

1 pro rura c.jpgFotografii Claudiu Ștefănescu

1 pro rura b.jpg

1 pro rura d.jpg

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s