Categorii
Educatie si Invatamant Uncategorized

Elevii Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești la înălțimea așteptărilor la Etapa națională a olimpiadelor școlare

olimp cant a.jpg

Însuflețiți de  slovele  ”purtăm în suflet dor de înalt /  de libertate  și de împliniri” din Imnul Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir”, elevii acestei prestigioase instituții de învățământ preuniversitar din  Onești au participat cu mult succes la Etapa națională a olimpiadelor școlare. Odată cu numărul  mare al ”cantemirenilor” ce au fost prezenți la această mare confruntare ( la Fizică – 6 elevi, la Tehnologia Informației – 4 și  la Limba română – 3) remarcăm faptul că doi liceeni ai colegiului au participat la câte două olimpiade naționale. Astfel, îndrumat de prof. Otilia Panfil  elevul Ștefan  Ștefănescu a participat la Olimpiada Națională de Informatică , el fiind prezent și la Olimpiada Națională de Fizică (îndrumat de prof. Costin Dobrotă) iar  Cristiana Chircu a reușit să se califice la olimpiadele naționale  de la Filozofie (fiind îndrumată de prof. Dana Sticlaru) și de la Religie ortodoxă.

Coordonată de profesorul preot Cautiș Petrică ea a reușit să cucerească premiul I la Olimpiada Națională de Religie  ortodoxă. Asupra acestui moment al vieții sale, pornind de la un motto foarte sugestiv ( „E în noi ceva mai adânc decât noi înșine” – Fericitul Augustin), Cristiana Chircu ne-a declarat:” Drumul spre regăsirea sinelui autentic poate urma numeroase cărări, inclusiv pe cea a cunoașterii. Privind din această perspectivă, olimpiadele au fost, pentru mine, ocazia reîntâlnirii cu miezul ființei, văzut prin două lumini: cea filosofică și cea teologică. Anul acesta, mai mult ca oricând, am reușit să înțeleg că Olimpiada de Religie nu e despre competiție, ci despre misiune, asumare și mărturisire. Parcurgând și materia pentru națională la filosofie, mi-am confirmat mie încă o dată credința în Ortodoxia cea veche de 2000 de ani, dar nu și învechită. Confluența benefică a filosofiei și a religiei, în acest punct al vieții mele, m-a ajutat să mă regăsesc și să pornesc în satisfacerea nostalgiei originilor, după cum numea scriitorul Mircea  Eliade dorul după eternitate”. Profesorul preot Cautiș Petrică, cel care a coordonat-o pe Cristiana Chircu în obținerea acestui succes, ne-a declarat:” un profesor de religie trebuie să țină cont de particularitățile de vârstă ale elevilor săi, ale clasei, de contextul vremurilor, mai ales când vorbim despre profesori de la nivelul liceal. Pregătirea elevilor în astfel de situații este strict extra – școlară, deoarece noțiunile de la catedra clasei nu sunt suficiente. Discuția nu este despre exigență sau bunătate, ci despre a sacrifica timp, energie, despre multă muncă atât pentru elev cât și pentru profesor, despre pasiune, lectură, și participarea la slujbele Bisericii ( <<laboratorul nr 1>> al profesorului de religie )” El a mai menționat:” Fericită  << întâmplare>>, că de fapt să spunem Pronie, anul acesta a rânduit Dumnezeu un loc pe podium!… E un concurs de împrejurări, Cristiana este fiică de preot, care deja la vârsta asta, are o intensă activitate misionară ca fost membru al Grupului Filomelos  și în filiala ATOR – Onești; s-a calificat și la Faza națională a Olimpiadei de Filosofie și la multe concursuri de istorie la fazele naționale”. Cum olimpiadele și concursurile școlare de la Religie sunt un bun prilej de a aprofunda  acest domeniu Cristiana Chircu a mai menționat: ”Provocările lumii contemporane au modificat și modul în care putem ajunge astăzi să vedem raportul dintre omul interior și omul hristic. Într-o societate care se îndepărtează de Biserică, ora de religie și concursurile de religie sunt o formă nouă de mărturisire. În gălăgia cotidianului, Hristos aduce liniștea și echilibrul de care adolescenții au nevoie pentru a înțelege rațiunile divine din tot ceea ce este în jurul nostru. Poate că  <<a fi atletul lui Hristos>> depășește spațiul bisericii, dar lucrarea Bisericii este tocmai cea care face transparentă  <<atletului>>  esența”.

Cu bucuria cuceririi unei medalii

Cu o medalie cu strălucirea argintului s-a întors de la Olimpiada Națională de Matematică elevul  Horia – Paul Nicolcea (prof. îndrumător Ovidiu Codreanu), acest licean mult pasionat de matematică fiind perseverent și în participarea la numeroase concursuri interregionale și naționale (cu câteva săptămâni în urmă el cucerind Premiul I la Concursul național ”Laurențiu Duican”  organizat de Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din Brașov, la care au participat olimpici din multe județe ale țării. ”O veritabilă <<sărbătoare a matematicii>>, această olimpiadă a reprezentat prilejul perfect de a mă reîntâlni cu prieteni din toată țara (și de a-mi face unii noi!), de a purta discuții interesante  cu profesori care prin cărțile sau clasele lor mi-au modelat gândirea matematică, de a împărtăși idei, soluții și evident, de a rezolva probleme noi. Am obținut o medalie de argint din partea Societății de Științe Matematice din România și am ratat la 1 punct intrarea in Lotul Lărgit de seniori al României”, a menționat cu speranțe pentru confruntarea de anul viitor Horia Paul Nicolcea, el ghidându-se după motto-ul “sfârșitul unei competiții reprezintă, indiferent de rezultat, începutul pregătirii pentru următoarea”.

Olimpiada Națională de Tehnologie a Informației  a fost prilejul cel mai fericit pentru elevii calificați de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” de a cuceri mai multe medalii. Desfășurată recent la Arad această olimpiadă a avut o secțiune Tehnologia Informației și Comunicații și a doua secțiune – Aplicații în C #. Premiile obținute de ”cantemireni” au fost:  câte o mențiune (a Ministerului Educației Naționale) și  o  medalie de aur  pentru elevii Ștefan Nicolae Dascălu și Bogdan Vasile Petrea  și medalie de argint  și medalie  de  bronz  pentru Maria Bianca Filip  – acești olimpici fiind îndrumați de prof. Daniela Piștea. Alături de medaliați la această olimpiadă a participat și Andreea Petronela Butucaru, ea fiind îndrumată de profesorii Daniela Piștea și Diana Tanga.

”Divizia de olimpici” de la Fizică

Rod al unui efort susținut, an de an de la  Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” sunt  prezenți la Olimpiada Națională de Fizică elevi atât de la ciclul gimnazial cât și de la învățământul liceal. Astfel, în orașul în care se înalță Turnul Chindiei – la Târgoviște, îndrumați de prof. Lenuța Basoc, au fost prezenți la această puternică întrecere națională elevii David Andrei Drăgan (clasa a VII a), Ștefan Smarandi, Theodor – Cristian Mitrofan (clasa a VIII a). Andrei Tudor Iliescu (clasa a IX a), Ștefan Ștefănescu (clasa a X a – ambii îndrumați de prof. Costin Dobrotă) și Nicolae Gătej  (clasa a XI a, prof. îndrumător Nicolai Sandu) au reprezentat Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” la aceeași olimpiadă.  Este  de evidențiat faptul că  de la Olimpiada Națională de Fizică  elevii Ștefan Ștefănescu și Nicolae Gătej s-au întors cu  Mențiune de la Ministerul Educației Naționale și medalie de argint oferită de Societatea Română de Fizică  iar Theodor – Cristian Mitrofan cu o Diplomă de onoare.  Despre această puternică întrecere a fizicienilor  prof. Lenuța Basoc ne-a declarat:”Elevii ce au participat  la  Olimpiada Națională  de Fizică au fost prezenți și la alte  concursuri naționale  și interjudețene care i-au pregătit pentru confruntarea de la Târgoviște. Această olimpiadă este mult mai puternică decât în alți ani, fiind întocmit și  un clasament național. Dificultatea subiectelor este din ce în ce mai mare”.

Primele impresii despre această olimpiadă ni le-a împărtășit David Andrei Drăgan, care a menționat:” Calificarea la Faza națională a venit  după multă muncă, motivație și sacrificii. Motivația a venit de la sine știind că îmi dezvolt modul de a gândi, că o să întâlnesc foarte mulți oameni care  au aceeași pasiune – Fizica! Doamna profesoara Lenuța Basoc (căreia îi mulțumesc extrem de mult), m-a ajutat să înțeleg de ce  Fizica  este specială. Am început să lucrez probleme în domeniul științelor exacte de mic și consider că nu obținerea unui rezultat foarte  bun e cel mai important țel al meu ci acumularea de experiență și întâlnirea unor  noi oameni duce la o dezvoltare frumoasă a elevului.”

”Această calificare este rezultatul muncii depuse încă din clasa a VI-a, când am început să descopăr, alături de un om minunat –  doamna profesoară Lenuța Basoc, tainele fizicii. Pe măsură ce intram în materia propriu-zisă a acestui obiect a început să mă fascineze Fizica și să-mi stârnească curiozitatea și în timp am descoperit că fac ceea ce-mi place! Participarea la Faza națională a Olimpiadei de fizică a fost o experință plăcută;  <<interacțiunile>> cu ceilalți elevi din lot, precum și provocările de la probele teoretice și practice m-au ajutat să mă dezvolt. Mulțumesc – omului minunat pentru tot sprijinul acordat și promit că voi adăuga noi piese puzzle-ului început”, a declarat Theodor – Cristian Mitrofan. Un alt olimpic național – Ștefan Smarandi, ce își dorește și un premiu la această olimpiadă, fapt ce îl provoacă pentru o nouă experiență  anul viitor, a menționat:”Sunt olimpic național a doua oară consecutiv la Fizică. Am constatat că anul acesta nivelul de dificultate a fost mult mai mare față de anul trecut și sunt conștient că acest nivel va crește. Îmi doresc să mă antrenez, să rezolv cât mai multe probleme grele și să înțeleg cât mai mult din acest domeniu fascinant”.

Andrei Iliescu (din clasa a IX a), consideră că ”Olimpiada Națională este o oportunitate  de a vedea locuri noi și de a cunoaște oameni din diferite părți ale țării, ce împărtășesc aceeași pasiune. Această olimpiadă m-a ajutat să îmi dezvolt spritul competitiv și să mă autodepășesc. Este important să concurezi cu alți elevi pentru un premiu sau o medalie, dar cel mai important este să concurezi cu tine însuți!” Dând glas faptului că  pasiunea pentru fizică a pornit din conștientizarea că  “această disciplină explică în fond universul în întregimea sa  și din dorința de a înțelege fenomenele în profunzimea lor” Ștefan Ștefănescu (clasa a X a), ne-a prezentat – aproape în detaliu – confruntarea la care a participat la Târgoviște.”Olimpiada Națională de Fizică din acest an a fost mai mult decât o ocazie de a-mi testa limitele în domeniul  fizicii dar și o oportunitate de  a cunoaște și de a forma noi prieteni, persoane la fel de pasionate de această minunată știință. Ca în fiecare an probele au  adus și o doză de tensiune însă la final am conștientizat că o astfel de competiție nu se rezumă doar la rezultat ci constituie o experiență care îmi lărgește orizontul. Mulțumesc profesorilor care  m-au încurajat să urmez această cale, prof. Costin Dobrotă pentru că m-a susținut pentru a atinge potențialul maxim”. Marea pasiune  pentru fizică este  mărturisită și de olimpicul național Nicolae Gătej (prof. îndrumător N . Sandu):”Ceea ce m-a atras spre această știință și spre participarea la olimpiadă a fost însuși actul de a gândi în chip matematic fenomene naturale, astfel la sfârșitul clasei a IX-a am început să lucrez cu adevărat și de atunci îmi place din ce în ce mai mult!”, a menționat  tânărul Nicolae Gătej, prezent pentru cea de-a doua oară la această olimpiadă.

Fascinația literaturii

Ce a însemnat pentru Alexia – Andreea Dănilă (prof. îndrumător Adina Elena Mitroiu) participarea la Olimpiada Națională de Limba română ? O fascinație a tinereții? ( ”Înțelepciunea și iubirea mea e jocul!” – scria poetul Lucian Blaga)  ori …farmecul și frumusețea ce te încântă în  mirajul cuvintelor?  În răspunsul său ea chiar ne poartă pe ”valul” cuvintelor, într-o unduire  strălucitoare. ”După cum afirma  în lucrarea <<Isabel și apele diavolului>> Mircea Eliade , <<Dacă ar trebui să-mi rezum în puţine cuvinte experienţa mea, aş spune că jocul m-a dus mereu tot mai departe, tot mai adânc în real>> …  dacă ar trebui să-mi rezum întreaga poveste într-un cuvânt, chintesența existenței mele s-ar găsi în joc. Un joc atât de profund, încât mintea este incapabilă să-l perceapă, un joc ce depăşeşte funcția rațiunii, un joc la ale cărui vibrații nu poate ajunge decât inima.  Olimpiada de Limba şi Literatura Română a însemnat, în fiecare an, un joc în care eu am pătruns cu sufletul, pe care l-am jucat şi care m-a jucat după propriile reguli. Căci, deşi literatura, infinită prin esența sa, nu admite reguli, este limitată de timpul care, în timpul probelor, se hrăneşte cu emoțiile celor mai pure inimi pe care le-am întâlnit. Timp care, în ciuda faptului că ne mistuie pe toți în curgerea sa, nu ne este duşmanul principal. Omul de care mă tem cel mai mult în fiecare moment din cele trei ore nu este niciun alt elev, sunt eu, ființa mea lăuntrică făurită din idee şi cuvânt, şi setea de a-mi depăşi orice graniță trasată anterior. Eu sunt, totodată, şi cea în care am cea mai mare încredere, în mine cât şi în orele, zilele şi lunile de muncă din spatele acestei experiențe…. În nenumăratele clipe de pregătire petrecute alături de doamna profesoara Elena-Adina Mitroiu, care m-a îndrumat  întotdeauna pe calea logosului şi care m-a susținut în fiecare moment, simțind aceleaşi emoții şi trecând prin probe odată cu mine. Toate acestea cu scopul de a extrage din ele esența care, aşternută pe foaie în chipul slovelor, să aducă roadele muncii. Însă obținerea unui premiu nu este decât o reuşită suplimentară, căci experiența aceasta nu este despre recunoaştere, ci despre maniera în care simplul joc al cuvintelor mă formează ca om şi oferă greutate spiritului meu. Cred că, atunci când priveşti în urmă, eşecurile şi reuşitele se risipesc şi îşi pierd forma şi însemnătatea”.

Cu mărturisirea gândurilor de o mare profunzime a olimpicei  Alexia Andreea Dănilă  -”scopul unui drum lung este găsirea locului frumos căutat, însă ideea unui drum infinit este găsirea sinelui, fiind mai presus de orice succes sau reuşită materială”  menționăm și  participanții Colegiului ”Dimitrie Cantemir” din Onești la Faza națională a olimpiadelor școlare de la alte discipline de studiu: la Chimie a fost prezent  Octavian Susanu (prof. îndrumător Aura Ghiuș), la Istorie – Ana Maria Enache (prof. îndrumător Bogdan  Romandaș), Eliza  Raluca Luchian (prof. îndrumător Crina Drug) și Daria Maria Drăgan (prof. îndrumător Alina Frățilă) au concurat la Olimpiada Națională de  Limba engleză iar Anastasia Macău, sub coordonarea profesorilor  Luminița Ifrim și Adrian Sava a reprezentat colegiul oneștean și județul Bacău la Olimpiada Națională de Șah. Silvia Maria Berescu (prof. îndrumător  Lăcrămioara Agachi) a participat la Olimpiada Națională de la Limba Franceză, Cosmin Cercel (prof. îndrumător Maria Cercel) a fost pentru a doua oară consecutiv la Olimpiada Națională de Limba latină în timp ce Federica Raluca Bărcăceanu și Giulia Ștefania  Imbrea  au fost prezente la Olimpiada Națională de Limba italiană.

Octavian Susanu, elev în clasa a IX a, olimpic național la chimie (prof. îndrumător Aura Ghiuș) și-a descoperit pasiunea pentru chimie în urmă cu un an, când se pregătea pentru o olimpiadă interdisciplinară. ”De atunci, nu cred că a trecut vreo zi în care eu să nu lucrez la chimie sau să mă gandesc cum explic anumite fenomene chimice. Astfel dupa multa muncă, cu ajutorul profesorilor care mi-au deschis ochii spre această disciplină, cu ajutorul părinților ce m-au susținut întotdeauna și cu ajutorul prietenilor, prezenți  lângă mine mereu cănd aveam nevoie de ei, am reușit să imi văd visul împlinit și să mă calific la Olimpiada Națională de Chimie. Experiența olimpiadei naționale a fost una deosebită. Mai presus decât examenul in sine, a fost atmosfera de concurs. Acolo am cunoscut alți tineri pasionați de chimie, care m-au ajutat să înțeleg noi fenomene și cu care am legat prietenii frumoase.  Mi-am dat seama cât de multe mai am de învățat și cât de vastă și frumoasă este chimia. Rezultatul a fost unul bun, care m-a motivat în același timp pentru unul și mai bun”, a  menționat Octavian Susanu.

O adevărată provocare

Așa a fost pentru Ana Maria Enache (prof. îndrumător Bogdan Romandaș)  participarea sa la Olimpiada Națională de Istorie, despre care ne-a spus:”La această olimpiadă, de la fiecare persoană și din fiecare loc pe care l-am întâlnit am luat câte o învățătură ce va persista în inima mea pentru mult timp. Dunărea a fost martora emoțiilor noastre și totodată cea care ne-a oferit curajul să ne concentrăm pentru a oferi cele mai bune răspunsuri. Entuziasmul ne-a fost asigurat de către domnul profesor, Bogdan Romandaș, care a fost o adevărată sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi. Timpul pe care l-am petrecut învățând pentru olimpiadă mi-a oferit ocazia de a mă identifica într-un mod autentic cu moșii și strămoșii noștri. A fost o experiență minunată să descoperim și orașul gazdă, Drobeta Turnu-Severin, un oraș încărcat de istorie, prezentată nouă prin vastele obiective turistice. Aceasta experiență va rămâne pentru mine una definitorie și îi încurajez și pe alți elevi să își asume responsabilitatea de a-și transforma visele in istorie”. Câteva impresii  de la Faza națională a Olimpiadei de Istorie ne-au fost împărtășite și de prof. Bogdan Romandaș:”Ea a avut loc în acest an la Drobeta-Turnu Severin, în perioada 22–26 aprilie. Ne-am bucurat de calificarea la Faza naţională a Anei-Maria Enache, elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Naţional <<Dimitrie Cantemir>> din Oneşti. Având ca martor pe bătrânul Danubius, tinerii liceeni pasionaţi de istorie au dorit să demonstreze că sunt cei mai buni şi credem că au reuşit. Clipele de concurs au fost uitate în urma vizitării unor vestigii istorice care definesc poporul român: ruinele piciorului Podului lui Traian (103–105) şi Mănăstirea Vodiţa, una dintre primele mănăstiri ortodoxe ridicate în spaţiul românesc (1369–1374). Ca profesor de istorie, doresc să evidenţiez dăruirea tinerilor participanţi care s-au aplecat asupra studiului trecutului într-un moment în care informatizarea societăţii redimensionează perspectiva asupra lecturii. Participarea la Olimpiada de istorie contribuie la păstrarea memoriei vii a istoriei noastre, fiindcă  <<un popor care nu-şi cunoaşte trecutul riscă să îl repete!>>”.

Are cuvântul și Daria Drăgan (din clasa a X a), ea având un palmares bogat cu participări la olimpiadele naționale (în 2015, 2016 și 2017 la Olimpiada națională de Fizică  și în 2018 la Olimpiada Națională de Limba engleză).  Eleva Daria Drăgan a menționat:”Mărturisesc că după experiența de anul trecut din cadrul Olimpiadei de limba engleză nu credeam că mai sunt multe lucruri pe care le-aș putea descoperi. Totuși am rămas și anul acesta la fel de plăcut surprinsă de prieteniile sincere pe care le-am legat și de atmosfera caldă a orașului gazdă, Ploiești. Acum mai mult ca niciodată, participarea la olimpiadă nu a însemnat doar un rezultat sau un posibil premiu, pentru că mi-am propus să profit din plin de compania unor oameni de la care am avut cu adevărat de învățat. Am zâmbit în fiecare zi, iar compeția în sine a fost cu siguranță un test al răbdării, creativității și atenției. De zecile de ore de muncă am uitat deja, poate pentru că în perspectivă, eforturile mele și ale doamnei profesoare Alina Frățilă, căreia îî mulțumesc pentru tot sprijinul, au meritat cu prisosință”.

Eleva Eliza Raluca Luchian (prof. îndrumător Crina Drug), a fost calificată  la Olimpiada Națională de Limba engleză – pentru prima dată! – astfel că gândurile sale se îndreaptă și pentru  participarea din anii viitori. Ea a menționat;”Pentru mine  a însemnat un capitol important în dezvoltarea mea, am trecut prin multe experiențe și <<momente de aur>>, care mi-au adus satisfacția orelor de muncă. Am cunoscut oameni extraordinari, oameni adevărați, cu personalități variate, dar puternice, care ascundeau dincolo de ambiție și dorință, un suflet de copil ce râde, zâmbește, trăiește viața din plin și care mi-au arătat că experiența olimpiadei înseamnă construirea unor legături, a unor prietenii prețioase… Cred că fiecare copil a trecut printr-o varietate de emoții copleșitoare, dar ne-a antrenat pe toți sub condițiile unui examen și ne-a învățat să ne gestionăm frica și emoțiile negative și să dăm tot ce avem mai bun sub presiune. Toți se întreabă ce bucurie, ce beneficii aduce toată munca și participarea la olimpiadă, dar fiecare copil care participă este conștient că, indiferent de rezultat, toate aceste învățături vor contribui la creșterea noastră, toate acele cunoștințe în materie de engleză vor fi extrem de folositoare in viitor și că vom pleca acasă cu amintiri pe care le vom păstra în inimă! ” Dorința Elizei Raluca Luchian (care este doar în clasa a VIII a!) de a urca ”treptele calificării” la confruntarea națională  este exprimată în cuvintele:”SĂ AJUNGI PÂNĂ ACOLO, SĂ AI ÎN CONȘTIINȚĂ  CĂ EȘTI ALĂTURI DE OAMENI CU CONVINGERI ASEMĂNĂTOARE, CU OAMENI MARI, CE AU CE DEMONSTRA ȘI CARE VOR ÎNSEMNA VIITORUL  PRIN REZULTATELE LOR, PENTRU ACEASTĂ TRĂIRE, PENTRU ACEASTĂ OPORTUNITATE, AȘ RELUA DIN NOU TOT PROCESUL DE MUNCĂ DE LA CAPĂT!”

Cosmin Cercel (prof. îndrumător Maria Cercel) , participant pentru a III a oară la Olimpiada  Națională de Limbi clasice (care a avut loc la Botoșani) încheie șirul mărturisirilor elevilor Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești ce au fost prezenți la Etapa națională a olimpiadelor școlare. ”Chiar dacă  a fost un program  foarte încărcat, deoarece în aceeași zi  am susținut două probe, sunt mândru că am reușit să mă familiarizez și cu specificul altui concurs  de la Limba și literature latină – Certamen Ovidianum Ponticum, ce are o deschidere internațională, pentru care abia aștept să mă pregătesc și anul viitor. De ce? Pentru că  dacă toți ceilalți autori de literatură sunt idendificați  cu un singur popor, scriitorii latini aparțin lumii întregi!”

Uin gând pentru întreaga stăruință a ”cantemirenilor”  de a fi prezenți la Faza națională a olimpiadelor școlare la înălțimea tuturor așteptărilor, a fost relevat de prof. Maria Cercel:”Ce poate să își dorească mai mult un profesor, decât să nască pasiune pentru ceea ce transmite discipolului, să modeleze  minți și suflete care acceptă acest fapt cu drag ! De data aceasta împlinirea mea ca dascăl s-a petrecut pe meleagurile  moldave, acasă la Eminescu, Iorga și Enescu.  M-am bucurat să văd obrajii aprinși de concentrare, răbdare și emoție, că munca valoroasă  mai adună încă oameni  mari și mici laolaltă, că mai există modele  respectate și iubite indiferent de tendințele  generale  care par a le lua din strălucire!”

Cu o bucurie ce o dă munca de fiecare zi pentru toate aceste împliniri ale elevilor și cadrelor didactice la Faza națională a olimpiadelor școlare prof. Aliana Ifrim, director al Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești, ne-a declarat:”Sunt mândră că în acest an la Faza națională a olimpiadelor școlare avem  participanți care se remarcă atât la  specializări din profilul uman cât și la specializări din  profilul real. Dacă anul trecut am avut rezultate bune mai mult pe disciplinele de la profilul Real  – fiind cucerit primul loc la Olimpiada Națională de Matematică prin elevul Horia Paul Nicolcea – iată că anul acesta balanța s-a echilibrat. Ne bucurăm de performanța elevei  Cristiana Chircu, ce a obținut premiul I la Religie ortodoxă!”

Cum deviza ”A ști e libertate și putere” este ”flacăra” Colegiului Național ”Dimitrie Cantemir”  din Onești, în mod sigur și în anii viitori aici se vor obține noi performanțe, ce aduc străluciri deosebite meleagurilor trotușene.   Ion Moraru

cant a.jpg

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s