Categorii
Interviu Uncategorized

”Arta ne eliberează…”

sin-tc3adtulo-2.jpg

Datorită numeroaselor sale accesări articolele de pe site-ul Amprenta de Onești  sunt promovate  pe  cel mai accesibil spațiu de pe internet  Word Presscom Reader ( considerat ”cel mai mare importator și exportator” de informații din lume).  De aici, ”prin  parteneriat” vin numeroase  articole  care pot bucura  cititorii  cu lucruri din cele mai interesante și  îndrăznețe. Prin  această rețea internațională prezentăm azi  un interviu cu  Simone  Siel, un nume cunoscut  în lumea  fotografiei de modă, ea realizând mii și mii  de fotografii .

Reporter: Dacă ar fi să descrieți stilul operei dumneavoastră de artă, care ar fi și de ce?

S. Siel: Aș clasifica-o sub forma ” moda de modă”, deși acesta nu este tipul de fotografie care îmi place cel mai mult. Nu știu cu adevărat cum am ajuns acolo.

Reporter: De unde vă inspirați?

S. Siel: Ei bine, asta depinde de la urmărirea unui apus de soare, pentru ca acest fapt să te inspire… sau vizionarea unui film. Cred că orice te poate inspira în viață!

Reporter:  Puteți vorbi puțin despre cum este procesul dvs. de gândire creativă atunci când începeți un nou proiect /  o lucrare de artă?

S. Siel: Ei bine, există un întreg proces de pregătire în spatele tuturor lucrurilor, de la căutarea locației potrivite, la găsirea modelelor pentru acel proiect și până la găsirea luminii potrivite. În multe proiecte mă inspiră pictura. Tatăl meu este pictor și am fost întotdeauna inspirată de artă… îmi place ”gustul artei”.

s si 1.jpg

Reporter : Există ceva în special ce ai dori să-l preia oamenii din opera ta de artă?

S. Siel: Ei bine, asta depinde de persoană, dacă le place sau nu și dacă vor să ia ceva de la ea.

Reporter: Puteți vorbi puțin despre stilul  de viață  al dumneavoastră ca artist și cum este?

S. Siel: Păi este ca și cum ai lua ceva din interior și îl eliberezi. Lucrând într-un domeniu pe care îl iubești cu adevărat, crezi că este ceva bun. Există momente în care nu este multă muncă, alteori este foarte mult de lucru dar indiferent cum e sunt întotdeauna recunoscătoare.

Reporter: Când începeți o sarcină artistică, credeți că este mai bine să aveți o direcție  / un plan special care să vă ghideze drumul? Sau, este mai bine să acționați pe impuls și să mergi de acolo?

S. Siel: Ei bine, adevărul este că în fotografia de modă este mai bine să ai totul mai puțin organizat. Dar voi spune că am făcut câteva lucrări pe impuls și rezultatele finale au fost bune.

Reporter:  Care este o lecție majoră pe care ați învățat-o ca artist până acum? Considerați că stilul și gustul personal sunt de cea mai mare importanță?

S. Siel: Nu aș ști ce să spun, mai ales că cred că înveți lecții noi în fiecare zi. Cred că stilul este destul de important. Am întâlnit oameni cu tehnici bune, dar nu cu bun gust. Este important stilul , dar nu este totul.

Reporter: Care considerați că este cel mai greu lucru despre a fi artist?

S. Siel: Cred că atunci când te sună cineva pentru a face o treabă, iar la sfârșit ei cer ceva în special, care nu este chiar stilul tău. Acest proiect ajunge să pară ciudat și poate nu te face să te simți bine. Am mai menționat asta, dar oamenii care sunt creativi trebuie să se exprime și să scape de anumite lucruri interioare. Arta ne eliberează și ne permite să parcurgem viața fără probleme. Nu aș fi în stare să trăiesc fără să creez.

sim si 1.jpg

Reporter: Există cineva în special, vreun artist care vă inspiră în vreun fel?

S. Siel: Sunt mulți artiști, nu aș putea să spun un singur nume.

Reporter: Ce părere aveți despre tehnologie?  Este  utilă  pentru artiști astăzi?

S. Siel: Tehnologia este bună pentru anumite lucruri iar pentru altele nu, pentru că magia se pierde.

Reporter: Vă place să călătoriți? Dacă da, aveți un oraș preferat?

S. Siel: Da, îmi place să călătoresc. Orașul preferat ar trebui să fie New York și Tokyo. Dar mai am multe de descoperit.

Reporter:  Aveți un autor sau o carte preferată?

S. Siel: Ei bine, adevărul este că nu am un autor preferat, deoarece citesc întotdeauna o carte nouă, care mă surprinde. O carte care m-a marcat pe viață a fost biografia lui Helmut Newton.

Reporter: Obiective și  planuri viitoare?

S. Siel: Aș dori să cuprind în profunzime, într-un sens artistic, mai puțin ”fotografia de modă” și mai mult ceea ce se întâmplă în lume.

Reporter:  Ce înseamnă totuși să fii artist?

S. Siel: Adevărul este că nu mi-am pus această întrebare. Am făcut întotdeauna ceea ce spiritul meu a avut chef să fac. Dacă aș vrea să lucrez cu muzica, muzica ar fi. Dacă aș vrea să lucrez cu vopsea, aș picta … nu aș ști să răspund cu adevărat.

s si 3.jpg

s si 2.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s