Categorii
Evenimente Uncategorized

Cașinul… la Bruxelles!

brux a.jpg

Din îndepărtata Belgie, avem vestea unui eveniment cultural deosebit: ”Sâmbătă 2 noiembrie, la Bruxelles oameni de seamă ai  Cașinului, județul Bacău  ne vor bucura cu cântecele din partea locului și ne va povesti cu mare har despre porțile de lemn ale  satului. Nici nu se putea, zi mai potrivită  pentru a povesti împreună cu Constantin Tudose , la Bruxelles, despre Porțile de trecere ale sufletului, pentru a afla mai multe despre Porțile satului românesc! Simbioza tradițiilor și a simbolurilor transmise din generație în generație, răspândirea lor pe întreg cuprinsul țării, cu specific local și tainele inițierii, ne vor fi prezentate alături de un moment de folclor, adus de oameni dragi din zona Cașin: zonă de confluență a provinciilor, trecătoare la propriu și la figurat, de doamna Gabriela Comăneci taraf&band!” – se arată pe site-ul RomBel. Info, unde mai este menționat:”Dacă rezonați la evocarea unor asemenea subiecte, vă așteptăm alături de noi, la invitația prietenei noastre dragi Elena Rențea, pe care o felicităm din toată inima că a preluat ștafeta și inițiativa de a ne dezvălui, frumoasa zonă a României, de unde-și trage ea obârșiile”.

Doritorii de a participa la acest eveniment sunt așteptați la superba sală de evenimente a bisericii Sf. Paraschiva, Rue de la Charite, 41, Bruxelles 1210. Manifestarea are loc  sub egida omagierii „Satului Românesc 2019”

Cășuneanca Elena Rențea (stabilită de mai mulți ani în străinătate), a declarat :”acest eveniment  va avea loc  sâmbătă 2 noiembrie, de la ora 19.00. Invitații noștri, Constantin Tudose și artiștii Gabriela Comăneci, Vitalie Cortac și Mihail Grosu,  locuitori ai comunei Cașin din județul Bacău, vor aduce mai aproape de dumneavoastră cultura, arta și cântecul acestor meleaguri. Prin domnul Constantin Tudose vom afla tainele porților de lemn din zona Cașinului, modul cum acestea au evoluat în timp, au reprezentat caracterul și sufletul cășuneanului”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s